Om mig

Carsten Folke Møller  
Født 27. februar 1974 og opvokset på Fanø. Student fra Esbjerg Statsskole i 1993, uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001 efter praktik på Ritzaus Bureau. Ansat på TV 2 i 10 år fra 2001-2011 med titler som journalist, projektleder, chef for tv2.dk, souschef i TV 2 NET og udviklingschef samme sted. Debut som forfatter på Gyldendal i 1997, har p.t. udgivet 13 bøger.

Om at skrive
 Jeg kan ikke påstå, at jeg altid har vidst, at jeg ville være forfatter, men når jeg ser tilbage, bliver kærligheden til gode historier meget tydelig. Den kærlighed rækker helt tilbage til min tidlige barndom, og det tog ikke mange år, før den også fik mig til at fortælle mine egne historier.

Jeg har stadig min allerførste Pixi-bog. Den hedder ”Her kommer en hund”, og dens alder er meget tydelig. Jeg elskede den historie, og jeg fik den fortalt så mange gange, at jeg som meget lille kunne genfortælle historien ord for ord og bladre de rigtige steder, så voksne troede, at jeg kunne læse.

I børnehaven fortalte lederen Vibse historier hver dag, og vores besøg i elverfolkets fortryllede skov var en af de bedste. Gennem skoven hørte vi om bl.a. om dengang, hun så Elverprinssessen tabe sin kam af sølv, og vi blev sat i gang med at lede efter den. Selvfølgelig fandt vi den – og historien slap mig aldrig.

Min første registrerede egen historie dukker op i min dagbog. Det er sommeren mellem 1. og 2. klasse, og jeg har fået lov til at hente min lillesøster i børnehaven. Her finder jeg på historien ”Dragen, der kunne lide slik”, som jeg fortæller de små, men det lyder ikke i dagbogen som om, det var første gang.

Jeg skrev historier, hver gang vi skulle skrive stil i skolen – og jeg blev ved i fritiden gennem folkeskole og gymnasium. Det var tilfældigt, at en af historierne pludselig blev en sjov, lille ungdomsbog – men Gyldendal ville gerne udgive den, og jeg udgav yderligere tre ungdomsbøger, mens jeg blev uddannet som journalist, var i praktik på Ritzau og fik arbejde på TV 2.

Fra 2007 skrev jeg mere seriøse ungdomsbøger, som er blevet populære som opgaver i folkeskolens ældste klasser med deres temaer som sårbar kærlighed, vold, cutting, biluheld, mobning og generelle teenage-udfordringer.

I december 2008 blev jeg ramt af en blodprop i hjernen og mistede hele mit sprog. Da jeg i 2009 fik kæmpet mig tilbage fra sygdommen og trænede mit sprog op igen ord for ord, besluttede jeg bl.a. at udleve min drøm om at være forfatter på fuld tid. Den drøm startede jeg på i starten af 2011, hvor jeg forlod TV 2 og kastede mig ud på det dybe vand.

I dag bor jeg i København sammen med min kæreste og hendes to børn - og en kat ved Angel, som har en hovedrolle i min serie af børnebøger, som hedder VOGTERNE.