Vogterne

Vogterne af Carsten Folke Møller
VOGTERNE er en ny serie af bøger til børn af Carsten Folke Møller. 

De er fyldt med gys og spænding og er både gode til oplæsning og til at læse selv for både piger og drenge. Fra 8 år

Kan købes ell. bestilles hos alle landets boghandlere og på nettet.


Øjne i mørket VOGTERNE: ØJNE I MØRKET

Den første bog i serien om Gustav og hans tre venner Penny, Zack og Tara.

Noget ondt er på spil i byen, og Gustav og hans venner skal bruge alt deres mod til at stoppe et sort væsen med røde øjne, før det skaber mere frygt i byen.

Bogen er både egnet til oplæsning og til at læse selv ... hvis du altså tør!
Dødens kort

VOGTERNE: DØDENS KORT

Den 2. bog i serien VOGTERNE, hvor Gustav og hans venner Penny, Zack og Tara kæmper mod det onde for at beskytte vores verden.

Gustav er som besat af de mystiske samlekort Shedim Gabar - lige indtil de prøver at dræbe ham. 

Men hvorfor vil nogen besætte alle børn i byen? Og hvordan kan Gustav, Penny, Zack og Tara kæmpe imod den onde kraft i kortene ... uden selv at blive besat?VOGTERNE: Spidse tænderVOGTERNE: SPIDSE TÆNDER 

Den 3. bog i serien. 

En hel hær af vampyrer er på vej mod byen, hvor de voksne ikke tror på det onde. 

Men hvordan kan Gustav og hans venner Penny, Zack og Tara stoppe fjender, som allerede er døde - og som både vil åbne portalen og drikke alt blod i byen?

"Silla blev vildt glad for SPIDSE TÆNDER og glæder sig allerede til bog nr. 4, 5 og 6 - og til filmen!" Anitha, mor til Silla på 10 år.
VOGTERNE: ONDE DRØMME

Den 4. bog i serien

De værste mareridt bliver vakt til live i byen, hvor de voksne ikke tror på det onde. Kan man kæmpe mod sine egne, onde drømme? Og hvordan kan Gustav og hans venner Penny, Zack og Tara stoppe en fjende, når hans våben er alt det, som Vogterne er mest bange for?
VOGTERNE: DE DØDES DAG

Den 5. bog i serien.

Det spøger i byen, hvor de voksne ikke tror på det onde. Men er det spøgelser, eller er de grønne væsener tegn på, at noget endnu værre er på vej?

Mens en iskold tåge gør forår til vinter i byen, skal Gustav og hans venner Penny, Zack og Tara kæmpe mod farlige og usynlige ånder. Men hvordan fanger man en usynlig fjende?VOGTERNE: FARAOS HÆVN

Den 6. bog i serien - som er i fuld gang med at blive skrevet. Den udkommer i 2019.
VOGTERNE: MØRKETS HERRE

Den 7. bog i serien. Den udkommer i slutningen af 2019 eller starten af 2020.
Her kan du se, hvad folk foreløbig har sagt om VOGTERNE:


”Et væld af udfordringer og velstruktureret detektivarbejde mod det onde (…) Spændingen er så intens og konstant, at hvert kapitel bliver slugt med lysten til straks at tage hul på det næste.” skriver Camilla Christiansen som er dansklærer

”Vi har slugt de første to bøger råt som godnatlæsning, indimellem med gåsehud og store øjne – men så absolut med største fornøjelse,” siger Morten Stig Christensen, som udover at være far til blandt andre Naja Marie på 9 år også er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.

”Astrid har læst konstant med udbrud af grin og gys og triumf. Vi siger mange tak for en aften, hvor en bog trak mere end Netflix og iPad-spil,” har Tine, som er mor til Astrid, skrevet efter at have læst den første bog i serien.

”Den var mega god og rigtig spændende. Det er den bedste bog, jeg har fået læst højt. Kunne især godt lide, at der skete så meget uhyggeligt.” skriver Magnus på 8 år

”Der er spænding og gys fra bogens start, handlingen hænger fint sammen, og der er overraskelser undervejs (…) Let at læse for 9-12-årige og god til oplæsning. Stor skrift og meget dialog.” – DBC

2 kommentarer:

 1. Som skolebibliotekar har jeg læst og været glad for mange af dine bøger. Jeg synes også, den nye serie "Vogterne" rammer sin målgruppe godt, men jeg må indrømme, at jeg savner en kildehenvisning i andet bind. Jeg synes, at du skylder Stephen King minimum et anderkendende nik, når du i den grad låner af hans plot og persongalleri.
  Mvh
  Julie Lund Jørgensen

  SvarSlet
 2. Kære Julie Lund Jørgensen

  Mange tak for din kommentar og rosen. Jeg er rigtig glad for, at du har spottet referencen til en af Kings personer (selv om jeg er helt uenig i, at jeg skulle have lånt noget plot). Jeg har aldrig lagt skjul på min store kærlighed til Kings bøger - og fx er skolen i Vogterne-serien også opkaldt m reference til ham. Man kan altid diskutere, hvor meget man skal henvise - men jeg ser brugen af navnet til en af Kings personer som det, man i film-verdenen ville kalde et easter egg eller call back - som forhåbentlig vil give et smil på læben til den læser, som kender referencen (noget King i øvrigt selv ynder at gøre - ligesom mange andre gør det).

  Det har i hvert fald aldrig været min intention at skjule referencen, selv om hele ideen m et easter egg jo forsvinder, hvis der ligefrem skal tilføjes fodnoter. Der kommer endnu en reference i fjerde bind, som kommer senere i år, men jeg skal se, om jeg ikke kan snige det anerkendende nik til King ind på en tilfredsstillende måde :)

  Vh
  Carsten

  SvarSlet